VISITA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Gironella_grup

El passat dijous 17 d’octubre, els jubilats de la Llar d’avis de Gironella vam fer una sortida a Barcelona.

Primer vam visitat l’antic Born,un lloc que antigament era un mercat Municipal,segons els cartells informatius en motiu d’unes obres es va descobrir las runes de l’antiga ciutat de Barcelona.

Des de la balconada es pot veure la Barcelona que van assetjar els segles XVII i XVIII i van enderrocar el 1714 .  MOLT  INTERESSAT.

Després vam visitat la Església del Mar, és d’estil gòtic i està situada al Barri de la Ribera, la van construir entre el  1329  i  1383. El Fossar de les Moreres és just el davant i ens va agradar molt.

A les 12 del migdia, vam visitar el Parlament, ens van explicar que antiguament era un Palau que van construir per la Reina però no i va viure mai. El 14 d’octubre del 1932 l’Ajuntament de Barcelona va donar el Palau per què fos el Parlament de Catalunya.

Un cop visitat el Parlament i ser rebuts per la seva Presidenta Núria de Gispert, vam anar a dinar a Vallirana. La gent de Gironella ja coneixíem la ciutat perquè el dia de la CADENA HUMANA aquell tram era el nostre lloc.

                                   Conxita Corbera, 28 d’octubre de 2013

Viatge a Barcelona (Club ARA)

CAIXA FORUM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El dia 8 de maig, organitzat per el Club Ara de La Caixa, una quarantena de persones grans, moltes d’elles vinculades a LA LLAR es desplaçaren a Barcelona al  CAIXA FORUM, visitaren  l’exposició LA MÀGIA DEL CINEMA: Georges Méliés  i visitaren l’antiga fàbrica modernista.

Vam dinar al centre comercial de LES ARENAS.

A la tarda a COSMO CAIXA. Amb la visita al Planetari digital 3D  i el Bosc inundat .